DIPLOMA SENI REKA GRAFIK BERKOMPUTER/DIPLOMA IN COMPUTER GRAPHIC DESIGN (A8793)


 JANGKAMASA8SEMESTER

PENGENALAN

Jurusan seni reka grafik berkomputer direka untuk membangunkan kemahiran dan pengetahuan pelajar secara praktikal sebagai persiapan menghadapi dunia kerjaya sebenar. Gabungan kemahiran perisian komputer, konsep dan kreativiti selaras dengan industri seni reka grafik masa kini yang kompetitif.

MATLAMAT KURSUS

·         Membangunkan kemahiran pelajar agar mahir secara teknikal dan berpengetahuan luas bagi menyahut kerjaya mencabar sebagai pereka grafik yang berkebolehan menggabungkan kreativiti, konsep dan kemahiran perisian komputer dan indusri reka bentuk grafik yang kompetatif.

·         Membangunkan pengetahuan pelajar bagi memastikan mereka berkemampuan menyelesaikan masalah visual secara berkesan dan efektif.

·         Membina kemahiran dan pengetahuan asas berkaitan dengan daya pemikiran kreatif, lukis, media digital, reka bentuk grafik dan pengajian bidang rekaan.

·         Melengkapkan pengetahuan pelajar secara menyeluruh sebagai persiapan menghadapi indusri pengiklanan, rekaan dan sektor berkaitan yang kompetitif. Memberi pendedahan kepada pelajar tentang situasi sebenar industri masa kini dengan mengadakan lawatan sambil belajar, lawatan ke industri berkaitan, bengkel kerja dan seminar yang akan meningkatkan pengetahuan sepanjang pengajian dan menyediakan pandangan meluas berkenaan dengan profesion reka bentuk.
    

PELUANG PEKERJAAN

Pereka Grafik                                                   
Pengilustrasi
Penerbit Desktop                                             
Pereka Bentuk Web
Penerbit Komputer Meja                                  
Seniman Cenderamata
Pereka Tipografi                                              
Pereka Grafik Komputer
Pereka Ruangan


CLICK UNTUK MEMOHON/DAFTAR
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...