DIPLOMA PENGURUSAN PELANCONGAN/DIPLOMA IN TOURISM MANAGEMENT (A11467)


 JANGKAMASA8SEMESTER

PENGENALAN

Pertumbuhan sektor pengurusan pelancongan pada hari ini mewujudkan permintaan yang tinggi. Jurusan ini membangunkan pemahaman menyeluruh di dalam industri pengurusan acara dan konvensyen.

MATLAMAT KURSUS

·         Kursus ini akan membolehkan pelajar untuk mendalami ilmu industri pelancongan yang menumpuhkan kepada operasi pelancongan berdasarkan sistem tempahan berkomputer, pemasaran dan pembangunan produk. Program yang ditawarkan selaras industri dan dimanfaatkan di dalam kerjaya professional

·         Kursus ini akan membangunkan pelbagai kemahiran pengurusan dalam operasi pelancongan,pemasaran dan pembangunan produk.

·         Meningkatkan pengetahuan pelajar terhadap aspek teori,kemahiran penyelidikan dan praktikal yang diperlukan bagi memahami isu di dalam pelancongan.Pengetahuan yang diperolehi pelajar ini adalah bagi menangani dan menghadapi keperluan dan trend sector pada masa kini.

·         Memastikan pelajar memiliki pemahaman yang luas agar dapat memainkan peranan yang berkesan di dalam bidang pelancongan di seluruh dunia. Kursus ini juga membolehkan mereka melaksanakan penyelidikan tentang industri pelancongan serta merefleksikan diri kepada seni, budaya dan/atau warisan setempat

PELUANG PEKERJAAN

Perunding Pelancong/Tempahan dan pengurusan Tiket
Penolong Pengurus Pusat Pelancongan
Pegawai Tiket Dan Tempahan
Operator, Kaunselor atau Pemandu Pelancong


                                                CLICK UNTUK MEMOHON/DAFTAR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...